2018
Under maj 2018 genomförde Institutionen för arkeologi och antikens kultur två arkeologiska utgrävningar. Den ena genomfördes av Arkeologiska forskningslaboratoriet på Birka och den andra grävningen gjordes i Jordbro i samband med fältkurser i arkeologi.

2017
I maj 2017 genomförde Institutionen för arkeologi och antikens kultur två arkeologiska utgrävningar. Den ena genomfördes av Arkeologiska forskningslaboratoriet vid Påtåker i Sollentuna kommun och den andra grävningen gjordes i Jordbro i samband med fältkurser i arkeologi.

2016
Under maj 2016 genomförde Arkeologiska forskningslaboratoriet, från Institutionen för arkeologi och antikens kultur, undersökningar och utgrävningar vid Påtåker i Sollentuna kommun.

2013-2015
Under maj genomförde studenter, från Institutionen för arkeologi och antikens kultur, grävningar i Broby.

2012
År 2012 genomförde 45 studenter från Institutionen för arkeologi och antikens kultur arkeologiska utgrävningar vid Korsnäs i Grödinge. Grävningen pågick mellan 2 och 25 maj.

2011
Under maj utförde studenter, från Institutionen för arkeologi och antikens kultur, arkeologiska utgrävningar i Korsnäs.

2010
Under maj genomförde studenter, från Institutionen för arkeologi och antikens kultur, arkeologiska utgrävningar i Korsnäs.

2009
Studenter från Institutionen för arkeologi och antikens kultur utförde för andra året i rad arkeologiska utgrävningar i Karsviks Hage. Dessutom genomfördes en undersökning i anslutning till Ängbystenen (U60) på Runstensvägen i Norra Ängby. De arkeologiska undersökningarna i Karsviks hage pågick 4-28 maj och undersökningen vid Ängbystenen 4–14 maj.